Gymnasieportalen

Gymnasieportalen är en portal där du som beställare kan hämta material och övningar som kan användas i undervisning för elever som går transportinriktningen. Förutom läromedel hittar du arbetsuppgifter instruktionsfilmer, information om regler och bestämmelser samt ”kunskapstester” som kan utföras enskilt eller i grupp.

Det behövs bara EN licens per utbildare/skola.

Enbart den som beställer licensen kan spara ner materialet för att sen distribuera det till aktuella användare, materialet hittar du när du loggat in i TYAs webshop. 

I inloggat läge i TYAs webshop hittar du materialet under GYMN uppe i högra hörnet i det grå fältet.

Observera! Du får tillgång till kapitel och arbetshäften i PDF-format. Du får använda materialet i din undervisning men du får inte använda TYAs bild- och textmaterial i andra sammanhang.

 

För dig som tidigare har använt gymnasieportalen

Läromedlet som tidigare fanns under ”gamla” Gymnasieportalen är nu omarbetat och i dagsläget finns tolv nya kapitel och helt nytt arbetsmaterial till respektive kapitel. Det nya uppdaterade läromedlet finns under tya.se och i vår webbshop.

Logga in på Gymnasieportalen

Information om Gymnasieportalen som pdf

Gör en kort enkät om TYAs läromedel

Vad är det bästa / viktigaste med gymnasieportalen? Hur arbetar ni med den?

– Det bästa med portalen enligt mig har varit kapiteluppdelningen. YKB kan nog ganska lätt kännas stort och bli förvirrande, eller rent av skrämmande för en del elever. Jag gillar pedagogik där man delar upp saker i mindre beståndsdelar. Blir bra, säker på en bit i taget, sen går vidare, repeterar, går vidare etc.

– Portalen har på inga vis varit heltäckande. Med det menat, en elev skulle inte kunna förlita sig på att enbart plugga på portalen sen klara ett YKB-prov. Men som grund, diskussions- eller arbetsunderlag tycker jag det är lysande. Vissa kapitel har varit lysande att göra tillsammans. Andra har jag låtit eleverna göra själva.

Tomas Forsman fd lärare på Kunskapscompaniet

Vanliga frågor och svar om gymnasieportalen

Kostar det något att använda TYAs gymnasieportal?

Ja, det går att köpa licens i TYAs webbshop . Det finns olika priser beroende på hur många elever skolan har i ÅK 2 och 3.

Hur förnyar jag mitt konto/min licens?

Det kommer två påminnelsemail (med intervallet två och en vecka) med information om att licensen håller på att gå ut. Licensen gäller i ett år, oavsett när den köptes.

Jag kan inte logga in på gymnasieportalen

Kontrollera inloggning till TYAs webbshop, annars klicka på Glömt lösenord.

Kontrollera att:

  • rätt e-postadress används
  • e-posten är rättstavad
  • caps lock inte är aktiverat

Jag har glömt mitt lösenord till gymnasieportalen. Vad gör jag?

Klicka på Logga in, fyll i din e-postadress under rubriken Glömt lösenord och klicka på knappen Skicka nytt lösenord. Ett e-postmeddelande med lösenordet skickas till dig på den angivna e-postadressen. Ibland kan mailen fastna i SPAM/Skräppost-filtret.

Hur byter jag lösenord?

Logga in i TYAs webbshop , gå till Mina sidor, kundprofil, klicka här för att ändra lösenord.

Hur ger jag elever tillgång till material?

Du sparar ner dokumenten på egen dator, mailar eller skriver ut och ger eleven.

Dela