Tävlingar i transportteknik

Åkeri

Nu är 2019 års kvaltävlingar till Yrkes-SM avklarade

TYA arrangerade kvaltävlingar till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer på följande orter:

  • Värnamo den 15 oktober (Finnvedens gymnasium)
  • Skövde den 17 oktober (Kavelbro gymnasium)
  • Östersund den 22 oktober (JGY Fyrvalla)

Vinnarna i 2019 års kvaltävlingar till Yrkes-SM

Här nedanför presenteras de tre vinnarna från respektive kvaltävling som härmed är färdiga för Yrkes-SM i Helsingborg 2020.

Mimmi Roslin vann i Värnamo

När den, för året, första kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer var över stod det klart att Mimmi Roslin vunnit med 115 poäng. Mimmi går sista året på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup och har i och med segern kvalificerat sig till att tävla i Yrkes-SM i Helsingborg 2020.

Hur känns det Mimmi?

– Känns otroligt bra, så kul. trodde inte det för jag gjorde en massa småmissar hela dagen som jag störde mig på. Blev så chockad när de sa mitt namn.

Varför vann du tror du?

– För att jag tog det lugnt och försökte vara noggrann även om man var lite nervös. Ser fram mot SM. Det blir ännu svårare där…

Daniel Kvist vann i Skövde

Kvalävlingen som hölls i Skövde var den andra av tre och vinnare blev Daniel Kvist med 126 poäng. Daniel går sista året på Vreta utbildningscenter inriktning transport och har i och med segern kvalificerat sig till Yrkes-SM i Helsingborg 2020

Hur känns det Daniel?

– Nu känns det jättebra! Jag tyckte att det gick lite från och till under dagen så jag trodde inte jag skulle vinna.

Varför tror du att du vann?

– Jag går på en jättebra utbildning. Det är den bästa skolan man kan tänka sig. Sen skulle jag säga att jag har min familj att tacka. Min pappa har ett åkeri så jag är på sätt och vis uppväxt med detta. Man kan nästan säga att jag tränat sen jag va liten, säger en glad Daniel Kvist.

Elias Enfeldt vann i Östersund

Den tredje och sista kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer vanns av Elias Enfeldt och går sista året på Malgomajskolan inriktning transport i Vilhelmina. Med 129 poäng har Elias nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Helsingborg i april 2020.

Hur känns det Elias?

– Otroligt bra! jag är jätteglad. Det ska bli väldigt kul att åka till Helsingborg och tävla i YSM till våren. Men det kommer nog va tuff konkurrens där…

Varför tror du att du vann?

– Jag tog det väldigt lugnt, stressade inte upp mig utan lyckades hålla huvudet kallt fast jag var nervös, säger en glad Elias Enfeldt.

Dragbil och domare på kvaltävling

Momenten ska spegla yrket

Tävlingsmomenten i kvaltävlingarna till Yrkes-SM innehåller både teoretiska och praktiska färdigheter och speglar de kunskaper eleven skall ha i sitt yrke, om sin arbetsmiljö samt i framförande och manövrering av lastbilar och hantering av gaffeltruckar.

Varför ska man var med på det här?

För eleven:

  • Få med något stort i ditt CV
  • Utöka ditt nätverk. Du träffar branschpersoner och kanske framtida arbetsgivare
  • Mät din skicklighet
  • Representera din skola
  • Bli en erfarenhet rikare

Film från kvaltävling i Skellefteå 2017

Nyheter

Skolledarenkät 2019 - 2020

Trenden stark – fler tjejer vill bli lastbilsförare

10 februari, 2020

Antalet sökande till gymnasiets transportutbildning fortsätter att öka…
skärm med däckskolan

Lansering av Däckskolan 0 – en grundutbildning för dig som vill bli däckmontör

30 januari, 2020

Nu finns äntligen Däckskolan 0, en e-learning från…

Nya säkrare kort till våren 2020

21 januari, 2020

TYA vill informera om att vi under hösten…

Checklista för dig som köper in truck- och maskinutbildning

20 januari, 2020

TYA har tagit fram en checklista till våra…
Till nyhetsarkivet

Kontaktperson

Sara Blomgren

Projektadministratör

08-734 52 21

sara.blomgren@tya.se

Dela