För skolor och utbildare

TYA har ett viktigt uppdrag i att för branscherna sätta kompetensförsörjningen i fokus.

Vi vill göra yrken inom våra branscher attraktiva och visa en väg till trygghet och anställningsbarhet.Vi arbetar med flera verktyg i projekt, konferenser och portaler för att stödja våra skolor och utbildare.

Studie och yrkesvägledare

För dig som vill veta mer om våra branscher hittar du information här. För dig som är studie och yrkesvägledare kan sidorna hjälpa dig med att guida elever som är intresserade av transportbranschen.

Gå till sidan

Marknadsplan för skolor

Flera skolor har efterfrågat struktur för sina satsningar. Samtidigt vet vi på TYA att er tid är dyrbar och att ni har fullt fokus på era elever. Vi har därför utarbetat en enkel marknadsplan som kan vara till stöd för ert planeringsarbete.

Gå till sidan

Till dig som är transportlärare och skolledare

Under rådande omständigheter med Covid19 är utmaningarna stora för alla inom utbildningssektorn men för dig som bedriver yrkesutbildning på distans ser vi en extra stor utmaning. Under måndagen 23 mars utförde TYA därför ett webbinarie där syftet var att diskutera de utmaningar vi nu står inför och samtidigt, en start på ett forum för erfarenhetsutbyte och samverkan.

Vi har också en sida där vi samlar information och förslag på aktiviteter under Covid19-krisen. Du hittar den sidan här.

APL-loggbok

Loggboken syftar till att höja kvaliteten inom APL samt säkerställa kontakten mellan elev, lärare och APL-handledare. Loggböckerna följer gymnasieskolans kursplaner.

Gå till loggboken

Tipsbanken

Många skolor arbetar framgångsrikt med olika slags aktiviteter. Här följer en mängd tips, stort som smått, som vi har samlat i en tipsbank och som vi gärna delar med till andra intresserade.

Gå till tipsbanken

Truck och maskin

Truckar och maskiner används på många olika arbetsplatser runt om i Sverige. Förarnas kunskap och erfarenhet har hög prioritet, vilket ställer krav på rätt utbildning. TYA arbetar för att möta transportbranschens behov av välutbildade truck- och maskinförare.

Logga in på instruktörswebben

Kontaktpersoner

Dick Sundberg

Regional Projektledare för län BD och AC

070-253 02 21

dick.sundberg@tya.se

Per-David Wennberg

Regional Projektledare för län Y och Z

070-277 04 49

per-david.wennberg@tya.se

Lars Kotz

Regional Projektledare för län S, T, U, R, E, W och X

070-651 98 44

lars.kotz@tya.se

Mathias Jävergren

Regional Projektledare för län AB, C, D och I

070-668 14 51

mathias.javergren@tya.se

Johan Nordenström

Regional Projektledare för län F, G, H, K

070 24 11 220

johan.nordenstrom@tya.se

Lars Johansson

Regional Projektledare för län O, (exkl.R), N och M

070-877 94 02

lars.johansson@tya.se

Dela