För skolor och utbildare

TYA har ett viktigt uppdrag i att för branscherna sätta kompetensförsörjningen i fokus.

Vi vill göra yrken inom våra branscher attraktiva och visa en väg till trygghet och anställningsbarhet.Vi arbetar med flera verktyg i projekt, konferenser och portaler för att stödja våra skolor och utbildare.

Studie och yrkesvägledare

För dig som vill veta mer om våra branscher hittar du information här. För dig som är studie och yrkesvägledare kan sidorna hjälpa dig med att guida elever som är intresserade av transportbranschen.

Gå till sidan

Marknadsplan för skolor

Flera skolor har efterfrågat struktur för sina satsningar. Samtidigt vet vi på TYA att er tid är dyrbar och att ni har fullt fokus på era elever. Vi har därför utarbetat en enkel marknadsplan som kan vara till stöd för ert planeringsarbete.

Gå till sidan
webinar online, internet education concept

Digital fredagsfika med TYAs RPL

Vi på TYA värdesätter att vi har en löpande dialog med skolor och utbildare. Nu har du som transportlärare möjlighet att runda av veckan med oss. Sista fredagen i månaden bjuder vi in till en fikastund. På fikat tar vi upp aktuella och intressanta branschfrågor. Viktigast är dock att diskutera aktuella utmaningar på utbildningarna. Till varje tillfälle har vi med en intressant gäst.

Välkommen att delta på fredag den 28/5. Då gästas vi av Björn Paulsson som är Vd på Inquire som delvis jobbar med godsflödesoptimering. Björn kommer prata om samverkan i alla led där målsättningen är att man har ett effektivt godsflöde samtidigt som de inblandade kan bedriva en lönsam verksamhet med god arbetsmiljö och ett seriöst förhållande till lagar och regler som bas.

När: Fredagen den 28/5 13:00-14:30, delta hur länge du kan och vill.

Var: Digitalt via Zoom, länk nedan.

Anmälan? Ingen föranmälan krävs utan det är bara att ta med en kopp fika och dyka in.

Detta är vårterminens sista digitala fika. Kom gärna med förslag till våra regionala projektledare om vem du skulle se som gäst i en framtida digital fika. Vi passar på att tacka alla som hittills deltagit och lyssnat på Volvo Lastvagnar, Alfredsson Transport AB samt Scania.

Varmt välkommen!

Länk till fredagsfikat nedan. Observera att det är denna länk som ska användas, inte länkar till tidigare tillfällen.
Join Zoom Meeting:

https://us02web.zoom.us/j/89827305489?pwd=OXdNZFpJMVV0aitDaVl1OUJXU21HZz09

Meeting ID: 898 2730 5489
Passcode: 105781
skärm med däckskolan

Fri eLearning och Teams-site för skolor

TYA erbjuder nu  skolor och utbildare tillgång till våra eLearnings med en speciell licens som ger er tillgång till att distribuera utbildning till alla era elever under resten av terminen. För att få tillgång till denna licens kontaktar du din regionala projektledare RPL (se kontaktuppgifter nedan). Vi kommer även att sätta upp en Teams-site där vi och ni kan ”träffas” och utbyta goda tankar, ställa frågor och utbyta idéer. Även här kontaktar du din RPL alternativt sänd ett mail till info@tya.se och skriv teams i rubriken så får du tillgång till teamet. Det enda du behöver är ett Microsoftkonto vilket du sätter upp gratis på Microsofts hemsida.

Har du andra frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta din RPL även kring detta. Kontaktuppgifter finns längre ner på denna sida.

Vi återkommer med mer information längst vägen. Sist men inte minst ett tack till er alla som jobbar för att göra det bästa under rådande omständigheter.

Lastsäkring och ADR - Farligt gods

Söker du efter information om lastsäkring och/eller ADR – Farligt gods? De sidorna kommer du till via menyn och Branscher/Åkeri/Projekt och områden.

Eller genom att klicka här:

Lastsäkring

ADR – Farligt gods

APL-loggbok

Loggboken syftar till att höja kvaliteten inom APL samt säkerställa kontakten mellan elev, lärare och APL-handledare. Loggböckerna följer gymnasieskolans kursplaner.

Gå till loggboken

Tipsbanken

Många skolor arbetar framgångsrikt med olika slags aktiviteter. Här följer en mängd tips, stort som smått, som vi har samlat i en tipsbank och som vi gärna delar med till andra intresserade.

Gå till tipsbanken

Truck och maskin

Truck/maskin-förarnas kunskap har hög prioritet, vilket ställer krav på utbildning. TYA arbetar för att möta transportbranschens behov av välutbildade truck- och maskinförare.

Instruktörswebben

Till dig som är transportlärare och skolledare

Under rådande omständigheter med Covid19 är utmaningarna stora för alla inom utbildningssektorn men för dig som bedriver yrkesutbildning på distans ser vi en extra stor utmaning. Under måndagen 23 mars utförde TYA därför ett webbinarie där syftet var att diskutera de utmaningar vi nu står inför och samtidigt, en start på ett forum för erfarenhetsutbyte och samverkan.

Vi har också en sida där vi samlar information och förslag på aktiviteter under Covid19-krisen. Du hittar den sidan här.

Webbinarier och filmer

Här kan du kan se informationsfilmer samt inspelade webbinarier. Filmerna spelas upp direkt på sidan men observera att du behöver ett Microsoftkonto (gratis) för att kunna se webbinarier i Teams. Om du inte är medlem på Teams ansöker du hos TYAs regionala projektledare. Kontaktuppgifter finns längst ner på denna sida.

Kontakta någon av TYAs Regionala Projektledare – RPL

Kontaktpersoner

Sandra Petersson

Regional Projektledare för Norrbottens och Västerbottens län.

070-586 47 60

sandra.petersson@tya.se

Per-David Wennberg

Regional Projektledare för Västernorrlands och Jämtlands län.

070-277 04 49

per-david.wennberg@tya.se

Lars Kotz

Regional Projektledare för Värmlands, Örebro, Västmanlands, Skaraborgs, Östergötlands, Dalarnas och Gävleborgs län.

070-651 98 44

lars.kotz@tya.se

Mathias Jävergren

Regional Projektledare för Stockholms, Uppsala, Södermanlands och Gotlands län.

070-668 14 51

mathias.javergren@tya.se

Johan Nordenström

Regional Projektledare för Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Blekinge län.

070 24 11 220

johan.nordenstrom@tya.se

Lars Johansson

Västra götaland (exkl Skaraborg), Hallands och Skåne län.

070-877 94 02

lars.johansson@tya.se

Dela