Vinnare 2019: Tegelbruksskolan, Klippan

Tegelbruksskolan är Årets Transportskola 2019

”Vårt motto är eleven i centrum”

Tegelbruksskolan i skånska Klippan har en av de största transportutbildningarna i Sverige, och även en av de bästa. 2019 fick skolan TYAs prestigefyllda utmärkelse Årets Transportskola. Priset delades ut för femte året i rad av TYA för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar som verkligen gör skillnad.

Under den nationella konferensen Transportkompetens i Göteborg 2 oktober 2019 fick Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson komma upp på scenen och ta emot diplomet och en check på 10 000 kronor från Länsförsäkringar.
– Jag är väldigt glad, både för vår och elevernas skull. Det speglar det hårda arbete vi gjort de sista åren för att öka antalet elever och behålla kvaliteten, sa Johan Jönsson.

Eleven i centrum

Tegelbruksskolan fick priset med motiveringen:
”En av landets största skolor som på kort tid dubblat antalet transportelever med bibehållen kvalitet. Förutom bra ledarskap har personalen mycket god kompetens och ett brinnande engagemang. Här möter man varje elev utifrån individnivå och utvecklar dem därifrån vilket gör att nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter.”
– Vårt motto är ”eleven i centrum”. Vi har också satsat mycket på att få till en bra mix av trafiklärare och förare från branschen, berättade Johan Jönsson.

Text: Malin Dahlberg

Dela