Vinnare 2023: Uddevalla gymnasieskola

Årets Transportskola - Uddevalla gymnasie

Uddevalla kommun har en vision för sin gymnasieskola som inleds med: ”Uddevallas invånare skall ges förutsättningar för en god livskvalitet. Ett av kommunens många viktiga uppdrag är att tillhandahålla en god gymnasieutbildning”. Nu har skolans fått utmärkelsen Årets Transportskola 2023.

Priset delas ut för nionde året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd – TYA för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar i Sverige som gör skillnad. Under den nationella konferensen Transportkompetens i Stockholm den 4-5 oktober fick några glada lärare från Uddevalla gymnasieskola ta emot diplom och en check på 10 000 kronor.

– Det känns magiskt! Vi visste ju att det skulle bli tufft att få utmärkelsen men vi har jobbat på och vi är ju fantastiska som skola, säger rektor Maria Rudquist.

Skolan har levererat hög kvalitet under lång tid

TYAs motivering till varför Uddevalla gymnasieskola får utmärkelsen lyder:

”Vinnare av Årets Transportskola 2023 är Uddevalla gymnasieskola som levererat hög kvalitet under lång tid. Skolan har strukturerade programråd där både engagerade elever och representanter från näringslivet medverkar. Tillsammans med kommunens politiker sätts gemensamma mål som bidrar till att höja kvaliteten på utbildningen. Skolan sticker ut med sitt systematiska arbetsmiljöarbete och särskilda engagemang kring drogförebyggande insatser. Med sitt engagerade lärarlag lyckas skolan sätta eleven i centrum, och genom tydliga förväntningar och stöd hjälpa eleverna att nå sina examensmål. Uddevalla gymnasium är helt enkelt ett föredöme när det kommer till att skapa säkra och anställningsbara lastbilschaufförer.”

 

Kontaktperson

Lena Törnstrand

Projektledare

08-734 52 23

lena.tornstrand@tya.se

Dela