Bli APL-handledare

Vill du ha möjlighet att coacha framtidens medarbetare – kanske din nästa kollega? Vill du bidra till trygga och kompetenta elever med en efterfrågad kompetens? Är du intresserad av att handleda ungdomar och vuxna?

I så fall ska du gå TYAs APL-handledarutbildning.

Där får du:

  • grunderna för lärande, körtränings- och trafiksäkerhetsmetodik
  • introduktion till utbildningsmaterial.

Efter godkänd utbildning är du Certifierad APL-handledare

APL-utbildningen tar upp en stor bredd av ämnen och ger mycket kunskap som är viktig för rollen. Det ges också tillfälle till att diskutera, utbyta erfarenheter och prata med andra i yrket om sådant som kan vara utmanande som handledare.

– Upplägget av kursen är bra – alla är inte vana att sitta på ett kontor hela dagar, så det var gott om bensträckare och anpassat för målgruppen. Jag rekommenderar alla kollegor som är intresserade att söka utbildningen. Det säger Ulf Pettersson som är distributionsförare i Stockholm och certifierad APL-handledare.

– Det kommer elever från både gymnasieskolor och vuxenutbildningen. Oftast är de med mig en eller två veckor och många är återkommande. Jag har en kille som har varit hos mig varje praktikperiod under sin skolgång, det är väldigt kul. Jag rekommenderar alla kollegor som är intresserade att söka utbildningen!

Vill du veta mer om vad som krävs för att du ska kunna gå TYAs APL-handledarutbildning? Läs mer här.

Dela