Publicerad: 16 december, 2019, kl. 17:34

Ny Gymnasieportal och APL-loggbok lanseras

Efter ett omfattande arbete med revidering och viss förnyelse flyttar den digitala loggboken in på tya.se 9 januari 2020.

Den digitala loggboken kommer fungera på samma sätt som tidigare, men får ett nytt utseende och förbättrad säkerhet vad gäller inloggning och hantering av personuppgifter. Flytten till tya.se innebär också att loggboken kommer att kunna hållas mer aktuell och uppdateras med nya funktionaliteter oftare än tidigare.

Vad händer med appen?
Den nya versionen av loggboken kommer att vara responsiv, det vill säga anpassad för såväl dator, padda som telefon. Därför stänger vi samtidigt ner den mobilapp som idag används för att logga in mot APL-loggboken. Ett tips är att istället spara ner en genväg till den nya sidan med loggboken på din mobil så att du snabbt kan komma åt loggboken direkt från din startskärm.

Vad händer med befintliga veckor?
De veckor som du redan har lagt in i din loggbok kommer att finnas kvar i den gamla versionen men uppmana gärna era elever och handledare att signera sina pågående veckor redan nu. Du som är lärare behöver också gå in och exportera dina veckosummeringar.

Kom igång!
När det nya systemet är lanserat kommer lärare att få sina befintliga konton uppsatta medan handledare och elever läggs till i respektive klasser på samma sätt som tidigare. Instruktioner kring detta kommer att finnas tillgängliga på tya.se.

Har du frågor runt loggboken kontakta Lasse Holm: lasse.holm@tya.se

Dela: