Tillbaka till kurser

eBrandfarlig vara, Bensinstation

eLearning

Kursnr: 75048-I

Arbeta säkert på din bensinstation!

Jag har en licens

Om du redan har en licens, behöver du aktivera den. Klicka på länken och logga in på ditt eLearningkonto. Har du inget konto, följ länken och skapa ett utan kostnad.

Jag vill köpa en licens

Om du inte har någon licens, behöver du köpa en i vår webbshop. För att kunna göra inköp, se priser etc måste du först skapa ett kundkonto i webbshopen.

Kursinformation

Innehåll & mål

I kursen eBrandfarlig vara - Bensinstation får du kunskap om just brandfarliga varor som hanteras på stationsplanen. Dessutom får du grundläggande brandkunskaper med mera.

Du får på ett lättillgängligt sätt kunskap som gör att riskerna för tillbud och olycksfall i samband med hantering av brandfarliga varor minskar. Förebyggande brandskyddsarbete hanteras, liksom brandsläckning och första hjälpen.

Utbildningen är en översiktlig introduktionsutbildning som vänder sig till alla som arbetar på en bensinstation. Den kan även med fördel användas som en repetitionsutbildning.

Utbildningens totala omfattning är cirka en timme. Varje kapitel går att genomföra som enskilda delutbildningar.

Utbildningens innehåll i korthet:

Kapitel 1: Petroleumprodukters ursprung, egenskaper och beteckningar. Allmänt om arbetsmiljö.

Kapitel 2: Orsaker till bränder, riskkällor och vad du skall göra om det brinner.

Kapitel 3: Hälsorisker med petroleumprodukter. Riskklassningar.

Kapitel 4: Miljöfarlig verksamhet och hantering av spill.

En ansvarig instruktör/handledare på företaget beställer licenser från TYA och ser till att deltagaren har förutsättningar att genomföra utbildningen.