Publicerad: 4 oktober, 2018, kl. 14:11

Björknäsgymnasiet i Boden fick utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne!

Under den nationella konferensen Transportkompetens 2018 tilldelades Björknäsgymnasiet i Boden utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne. Det var Peter Engström och Bo-Göran Löfgren från Björknäsgymnasiet som fick ta emot diplomet och en check på 10 000 kr.

– Fantastiskt och häpnadsväckande känns det. Vi har ju jobbat hårt med marknadsföring i länet och redan utökat platserna, vilket är något som vi hoppas att fortsätta göra i framtiden tack vare våra duktiga, kompetenta lärare, tydliga strukturer och en bra skolchef. Vi strävar hela tiden efter att växa eftersom vi ju vet att behovet finns. Så vi hoppas på ännu mer söktryck i framtiden, och det får vi förhoppningsvis nu! Säger Bo-Göran med enthusiasm i rösten.

Juryns motivering är följande:
En skola som på kort tid gjort en remarkabel kvalitetsresa där eleverna går ut med fullständiga betyg och alla behörigheter. Där hälften av eleverna är tjejer och hälften killar. Med mycket hög kompetens på lärarna, ett visionärt och tydligt ledarskap, redan nu skapat framtidens utbildning. Skolan står som ett föredöme när nya förare skall utbildas.

Bakom utmärkelsen står TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.

– Vi delar ut det här priset av tre anledningar, dels att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel ur branschen. Men också för att få uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningar och transportbranschen i stort. Vi gratulerar Björknäsgymnasiet till Årets Transportskola 2018, det är en fantastisk skola som gett fantastiska resultat. Det är otroligt att de har lika många tjejer som killar på utbildningen, och det sätter ett bra exempel för landets övriga utbildningar, säger Lasse Holm, projektledare för Årets Transportskola.

Länsförsäkringar är på plats och delar ut priset, en check på 10.000 kr.

– Det är viktigt för Länsförsäkringar att vi får vara med och dela ut det här priset, eftersom vi försäkrar femtio procent av alla lastbilar i Sverige. Vi vill att våra åkerikunder ska ha en trygg tillväxt på duktiga chaufförer så ju bättre skolor desto bättre resultat, och det ser vi som en win-win situation, säger Christer Johansson, Länsförsäkringar Dalarna.

Fakta om Anders Jonzon

Anders Jonzon vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Han jobbade med stora visioner och små detaljer, ofta nytänkande och innovativt, med målet att eleverna skulle bli duktiga och säkra lastbilsförare.
Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne tilldelas en skola som arbetar i Anders Jonzons anda. Anders gick bort efter en tids sjukdom 2014.

Dela: