Publicerad: 29 augusti, 2022, kl. 09:43

Sju finalister till utmärkelsen Årets Transportskola 2022

Årets transportskola förra året var Södra Viken i Sunne. Vilken av de sju finalskolorna tar hem det i år? Från vänster: Kennet Berg, Gunnar Berggren, Johan Brandenfeldt och Pontus Jonsson.

Alla utmärker sig när det kommer till utbildningskvalitet och nytänkande. Här är sju gymnasier som kan bli Årets Transportskola 2022.

Det är åttonde gången som Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd delar ut utmärkelsen Årets Transportskola. Med priset vill TYA uppmuntra utbildningarna att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare.

De skolor som får utmärkelsen ser TYA som förebilder när det gäller att utveckla unga att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket. Priset går till den skola som verkligen gör skillnad.

Sigalit Slutbäck, VD på TYA säger att det är imponerande att se att Transportskolorna runt om i landet arbetar så dedikerat med att utveckla morgondagens lastbilsförare. Som ett kvitto på deras långsiktiga arbete kan vi se att ansökningarna till Transportprogrammet har ökat stadigt under de senaste åren.

Här är årets finalskolor:

  • Alléskolan, Hallsberg
  • Sandbackaskolan, Arvidsjaur
  • SYAB Transportgymnasium Hultsfred
  • Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå
  • Brogymnasiet (fd Presterud), Kristinehamn
  • Sollefteå Gymnasium Skedomskolan
  • Uppsala Yrkesgymnasium Jälla

Nu återstår det bara för juryn att välja en slutlig mottagare av utmärkelsen. Vinnaren presenteras på konferensen Transportkompetens den 6 oktober.

Fakta: Om Årets Transportskola

Årets Transportskola delas ut till Anders Jonzons minne. Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar.

Läs mer om utmärkelsen Årets Transportskola här.

Dela:

Kontaktperson

Lena Törnstrand

Projektledare

08-734 52 23

lena.tornstrand@tya.se