Publicerad: 16 oktober, 2023, kl. 13:57

Nu är det Yrkesutbildningsveckan!

Transportkollage

Idag startar Yrkesutbildningsveckan. Den går av stapeln vecka 42 varje år och riktar sig bland annat till de som vill arbeta inom transport och flygteknik. Det gillar vi på TYA eftersom vi tycker att fler borde jobba som lastbilschaufförer och med flygteknikyrken. För att uppfylla behovet som finns i de branscherna behöver fler välja yrkesprogram på gymnasiet som till exempel Transportprogrammet och Flygteknikprogrammet.

För många ungdomar är yrkesutbildningen en snabb väg ut i arbetslivet. För vuxna som är intresserade av att yrkesväxla finns till exempel kommunala vuxenutbildningar, arbetsmarknadsutbildningar och yrkeshögskola. Om samhället ska fortsätta fungera behöver fler söka sig till de här yrkena. Lastbilschaufförer och flygteknisk personal behövs för att säkerställa att samhällskritiska funktioner fungerar även i framtiden!

Under Yrkesutbildningsveckan kommer vi att visa olika exempel från TYAs arbete med att få fler att upptäcka yrkesutbildningarna och yrkena som leder till livsviktiga jobb inom transportbranschen. Följ oss på våra sociala medier och gå in på våra webbsidor som är riktade till de som vill utbilda sig för att kunna jobba i transportbranschen.

Webbsida för de som är intresserade av lastbilschaufförsutbildning och yrket.

Webbsida för de som är intresserade av de olika flygteknikutbildningarna och yrkena.

TYA på Facebook.

TYA på Instagram.

Dela: