Publicerad: 16 september, 2020, kl. 17:57

Moa vann kvaltävling till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer!

Idag avgjordes den första kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Tävlingen som hölls i Västerås var den första av tre och dagens vinnare blev Moa Lindell med 121 poäng. Moa går sista året på Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium och har i och med seger idag kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022. På andra plats kom Joel Blomqvist som går på SG Södra viken, tre poäng efter Moa med 118 poäng.

På en hedrande tredje plats placerade sig Philip Robertson från Eskilstuna på 117 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns bifogat.

Vi passade på att fråga dagens vinnare Moa Lindell hur det känns:

– Det känns bra, jättekul och ofattbart! Jag satte rätt stor press på mig själv inför tävlingen men mina lärare sa åt mig att bara ha kul.

Har du tränat något extra inför kvaltävlingen?

– Jag har sommarjobbat med att köra lastbil men det var ett annat märke än de volvolastbilar jag visste skulle finnas på tävlingen. Däremot har vi rätt typ av lastbil på skolan så jag kunde bekanta mig med knappar och annat i dem.

– Jag fattar inte att jag vann! Alla var så duktiga och nu ska jag vara med i Yrkes-SM, avslutar en glad Moa Lindell.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkesförare.

– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Lasse Holm på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon. TYA är väldigt glada över att återigen få arrangera kvaltävlingarna tillsammans med Volvo Lastvagnar.

Resultatlista och några foton är bifogade denna nyhet.

Kontakta oss gärna för kontaktuppgifter till vinnaren samt ytterligare information eller material.

Dela: