Publicerad: 26 september, 2023, kl. 17:12

Mio Gregard från Eksjö vann sista kvaltävlingen till Yrkes-SM!

YSM vinnare i Svalöv

Den tredje och sista kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer genomfördes idag på Svalöfs Gymnasium i Svalöv. Efter att poängen för dagens tävlingsmoment räknats samman stod det klart att Mio Gregard vunnit med lysande 134 poäng. Mio går på fordonstekniska linjens sista år på Eksjö Fordonsutbildning AB i Eksjö. Han har i och med segern idag kvalificerat sig till Yrkes-SM i Karlstad 2024. På andra plats kom Elliot Wall som går på Motorbranschens Tekniska Gymnasium i Västra Frölunda, endast en poäng efter Mio med 133 poäng.

På tredje plats placerade sig Linus Jönsson från Malenagymnasiet i Sjöbo på 132 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns under denna artikel.

Hur känns det Mio Gregard?
– Känns otroligt bra, men ovänta.

– Ska bli skitkul att få vara med på Yrkes-SM i Karlstad!

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.
Resultatlista finns här nedan.

Kontakta oss gärna för kontaktuppgifter till vinnarna samt ytterligare information eller material.

Syréne Alphonse, tävlingsansvarig
Telefon: 08-734 52 30, 076-837 52 30 eller e-post: syrene.alphonse@tya.se

Dela:

Kontaktperson

Syréne Alphonse

Projektledare

08-734 52 30

076-837 52 30

syrene.alphonse@tya.se