Publicerad: 22 september, 2020, kl. 15:37

Marcus vann kvaltävling till Yrkes-SM i Boden!

Prispallen i Boden
Prispallen i Boden

Marcus Ekenberg Falström går sista året på Staffansgymnasiet i Söderhamn och vann dagens kvaltävling i Boden. Därmed är han kvalificerad till Yrkes-SM 2022 i Växjö. Marcus vann på fina 130 poäng tre poäng före dagens tvåa Joel Olsson från Sundsvalls Gymnasium.

På en hedrande tredje plats kom Gustav Sahlsten från Liljaskolan i Vännäs på 123 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns bifogad denna nyhet.

Hur känns det att vinna idag Marcus?

Otroligt jättekul och samtidigt ofattbart! Det var så starka motståndare och riktigt jämnt hela tävlingen.

Det var ett bra startfält i dagens tävling och alla tävlanden hade höga poäng. Värt att nämna är att Marcus noterades för 25 poäng av 25 möjliga i lastsäkringsmomentet.

Var du nervös?

Skitnervös men jag har varit kaxig inför tävlingen och sagt att jag ska gå hela vägen – annars är det ingen idé att åka. Men nu är jag supertaggad inför Yrkes-SM!

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkesförare.

– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Lasse Holm på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon. TYA är väldigt glada över att återigen få arrangera kvaltävlingarna tillsammans med Volvo Lastvagnar.

Resultatlista och några foton är bifogade denna nyhet.

Kontakta oss gärna för kontaktuppgifter till vinnaren samt ytterligare information eller material.

Dela: