Publicerad: 29 september, 2020, kl. 17:03

Elis vann den sista kvaltävlingen för året

prispall i hultsfred

Idag avgjordes den sista kvaltävlingen för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer i Hultsfred. Elis Jakobsson heter dagens vinnare och han går sista året på Åkrahällskolan i Nybro. Elis är därmed kvalificerad till Yrkes-SM i Växjö 2022. Totalt fick Elis ihop imponerande 145 poäng!

Dagens tvåa heter David Joelsson från SYAB i Kalmar. Han noterades på samma poäng som dagens trea – Elliot Angselius, Nifsarpsskolan i Eksjö. De fick båda fin-fina 135 poäng.

Hur känns det att vinna idag Elis?

– Det var tufft men jätteroligt och jag kommer fortsätta träna inför Yrkes-SM på hemmaplan.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkesförare.

– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Lasse Holm på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon. TYA är väldigt glada över att återigen få arrangera kvaltävlingarna tillsammans med Volvo Lastvagnar.

Resultatlista är bifogad denna nyhet. Om du vill se foton från dagen så finns ett Facebookalbum här.

Kontakta oss gärna för kontaktuppgifter till vinnaren samt ytterligare information eller material

Dela: