Publicerad: 20 september, 2022, kl. 19:17

Kalle Svensson från Klaveström är vinnare i kvaltävlingen till Yrkes-SM i Ljungby

Prispallen Ljungby
Kalle Svensson

Tidigare idag avgjordes den tredje och sista kvaltävlingen, för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Ljungby och dagens vinnare heter Kalle Svensson och går sista året på VFG Utbildning inriktning transport i Växjö. Med 132 poäng har Kalle nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Karlstad 2024. På andra plats kom Alfred Magnusson, Nifsarpsskolan i Eksjö med 125 poäng.
På en hedrande tredje plats placerade sig Simon Glader från MTG i Västra Frölunda, också han med 125 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns bifogat detta pressmeddelande.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.
Resultatlista finns här nedan

.
Kontakta oss gärna för kontaktuppgifter till vinnarna samt ytterligare information eller material.
Syréne Alphonse, tävlingsansvarig
Telefon: 08-734 52 30, 076-837 52 30 eller e-post: syrene.alphonse@tya.se

Dela:

Kontaktperson

Syréne Alphonse

Projektledare

08-734 52 30

076-837 52 30

syrene.alphonse@tya.se