Publicerad: 19 september, 2023, kl. 18:30

Anton Nelsson vann kvaltävlingen i Eskilstuna!

Prispallen fårn Eskilstuna. Från vänster till höger: Tvåan Ludvig Hamberg, Rudbecksgymnasiet i Tidaholm - Vinnare Anton Nelsson, SYAB Kalmar och tredjeplatsen Filip Tellander från Alléskolan i Hallsberg.

Den andra kvaltävlingen till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer genfördes idag på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna. Efter att poängen för dagens tävlingsmoment räknats samman stod det klart att Anton Nelsson vunnit på imponerande 133 poäng. Anton går på fordonstekniska linjens sista år på SYAB Transportgymnasium i Kalmar. Han har i och med segern idag kvalificerat sig till Yrkes-SM i Karlstad 2024. På andra plats kom Ludvig Hamberg, Rudbecksgymnasiet i Tidaholm, endast en poäng efter Anton med 132 poäng.

På tredje plats placerade sig Filip Tellander från Alléskolan i Hallsberg på 129 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns under denna artikel.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.
Resultatlista finns här nedan.

Kontakta oss gärna för kontaktuppgifter till vinnarna samt ytterligare information eller material.
Syréne Alphonse, tävlingsansvarig
Telefon: 08-734 52 30, 076-837 52 30 eller e-post: syrene.alphonse@tya.se

Dela:

Kontaktperson

Syréne Alphonse

Projektledare

08-734 52 30

076-837 52 30

syrene.alphonse@tya.se