Tillbaka till kurser

Risker med syrefattiga miljöer och giftiga gaser (e-learning)

eLearning

Kursnr: 75071-I

Kursen är en grundkurs om riskerna med syrefattiga miljöer och giftiga gaser vid hamnarbete.

Jag har en licens

Om du redan har en licens, behöver du aktivera den. Klicka på länken och logga in på ditt e-learningkonto. Har du inget konto, följ länken och skapa ett utan kostnad.

Jag vill köpa en licens

Om du inte har någon licens, behöver du köpa en i vår webbshop. För att kunna göra inköp, se priser etcetera måste du först skapa ett kundkonto i webbshopen.

Kursinformation

Innehåll & mål

Kursen är en grundkurs om riskerna med syrefattiga miljöer och giftiga gaser vid hamnarbete och vänder sig till dig som är ny och arbetar i hamn, men kan med fördel också användas som repetitionsutbildning.

Syrefattiga miljöer och giftiga gaser kan leda till skador och dödsolyckor. I kursen får du kunskaper om säkerhetsrutiner, regler och arbetssätt som är viktiga för att kunna förebygga att olyckor händer på fartyg och vid lagerhållning.

Efter eLearningen ska du även få utbildning på plats i din hamn för att lära dig hur ni hanterar riskerna i den hamn där du arbetar, en så kallad arbetsplatsutbildning. Att öva och ha dialog på arbetsplatsen är ett sätt för att veta hur ni kan agera vid en eventuell olycka.

Övrigt material som kan vara till stöd och som kan beställas i webbshopen är:

Länk: Nödlägesberedskap i hamnar

Länk: Säkert och tryggt... eller med lurande faror