Publicerad: 11 november, 2020, kl. 06:00

Kollegahjälpens dag den 12 november

Kollegahjälpsdagen

I trafiken kan vi inte styra allt som händer – olyckor sker utanför din kontroll. När och om det händer finns det kamratstöd att få – Kollegahjälpen. Nu får Kollegahjälpen en egen dag – den 12 november.

Kollegahjälpen bygger på guidning och stöd för dig som lastbilsförare som har råkat ut för en svår händelse på jobbet. För många känns det avlägset och de flesta av oss tänker nog att det inte händer mig. Men om det händer vill vi att du som chaufför eller lastbilsförare ska ha tillgång till Kollegahjälpen snabbt. Vi behöver därför din hjälp att säkerställa så att alla chaufförer eller lastbilsförare har Kollegahjälpens telefonnummer i sin mobiltelefon. Göran Danielsson, SÅ och Åsa Backman, TYA är grundarna bakom Kollegahjälpens dag.

Varför har Kollegahjälpen en egen dag?

Kollegahjälpen har en viktig funktion men många har svårt att ta till sig att en olycka kan hända och har därför inte lagt in Kollegahjälpens telefonnummer i sin mobil. Vi vet att det är viktigt att snabbt få hjälp vid en svår olycka och arbetar därför för att alla förare ska ha Kollegahjälpens telefonnummer i sin mobil som en kontakt. Vi vill att alla förare ska uppmärksamma Kollegahjälpen och därför blir en dag då vi samlat berättar om detta extra viktigt.

Hur ser ni att vi kan stötta Kollegahjälpens dag?

Vi hoppas att alla som arbetar som lastbilsförare i någon form och möter dem i sin vardag vill hjälpa oss att dela vårt inlägg den 12 november. Tillsammans kan vi uppmärksamma vikten och enkelheten i att ha en så viktig kontakt i sin mobiltelefon. Vi behöver er hjälp – det är enkelt men gör stor nytta.

Vill du läsa mer om Kollegahjälpen? https://www.kollegahjalpen.se/

Organisationen bakom Kollegahjälpen:

Huvudmän för Kollegahjälpen är TYA – Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd samt Sveriges Åkeriföretag. De båda organisationerna ansvarar för systemet med kollegahjälpare. Marknadsföring för att fler skall känna till och nyttja Kollegahjälpen, en viktig del i huvudmännens arbete. Samarbetspartners till Kollegahjälpen är Volvo Lastvagnar, Scania och Länsförsäkringar.

Dela:

Kontaktperson

Åsa Backman

Projektledare

08-734 52 41

asa.backman@tya.se