Publicerad: 18 november, 2022

Regional projektledare inom kompetensförsörjning till Norr- och Västerbotten

TYAs regionala verksamhet består av 6 regionala projektledare fördelat över hela Sverige med fokus på kompetensförsörjning inom transportbranschen åkeri. Nu söker vi en projektledare för regionen Norr- och Västerbotten som vill bli en del av ett drivet team på TYA. Uppdraget kontrakteras via eget bolag och är kring 50%.

Rollen

Du ska utifrån TYAs uppdrag och riktlinjer verka för att utbildare av transportelever har en hög kvalité på utbildningen så att eleverna blir anställningsbara av branschen. Det gör du bla. genom samverkan med gymnasieskolor, vuxenutbildare och Arbetsförmedlingen via programråd / yrkesråd/ utbildningsråd.
Ett stort fokus kommer att vara att skapa ökad förståelse för att fler utbildningsplatser behövs för att möta branschens framtida rekryteringsbehov. Det gör du genom att möta politiker och andra beslutsfattare för att genom samverkan beskriva branschens behov och bidra till kunskaper inför beslut och investeringar.
Du arbetar tätt med transportbranschen regionalt och representanter från Transportarbetarförbundet samt Transportföretagen för att bevaka och bedriva utvecklingsinitiativ inom kompetensförsörjningsfrågan inom din region.
Förutom de regionala initiativen som du samordnar kommer du även vara en del i de centrala aktiviteter som TYA genomför som konferenser, rapporter och tävlingar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har god insyn i transportbranschen gärna med erfarenhet av åkeri och kan tänka dig arbeta halvtid som underkonsult via eget bolag. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med kompetensförsörjning, gärna med ett brett och långsiktigt perspektiv.
Du tycker om att arbeta självständigt mot gemensamt uppsatta mål, vara på resande fot och ha många kontaktytor. Du har god erfarenhet av att skapa relationer och nätverk samt har ett starkt eget driv och engagemang. Du utstrålar trovärdighet, har förmågan att analysera statistik och sedan kommunicerar förståeligt för personer på olika nivåer. Du har lätt för att förstå komplexa strukturer, se helheten och strukturerat driva projekt mot övergripande mål.
Vad erbjuder TYA?
TYA erbjuder en organisation med kunniga och kompetenta medarbetare och en kultur som präglas av samarbete, positiv anda och där vi är duktiga på att fira framgångar. Man får dessutom arbeta i en organisation med stabil ekonomi, positivt rykte i branschen och närhet till beslut.

Man får även möjlighet att få vara med och bidra till arbetsmiljöutveckling för branschen och att få arbeta med att stödja kompetensförsörjning inom flera branscher.

Om TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd

TYA utvecklar anslutna företag och medarbetare i morgondagens transportbransch. TYA driver på utvecklingen för säkrare och mer hållbara arbetsmiljöer. Tillsammans med sina företag och parter, medarbetare, skolor och myndigheter vill de skapa Sveriges bästa jobb.

TYA har ett ideellt uppdrag från sina medlemmar som ska gynna alla aktörer och medarbetare inom transportområdet. TYA jobbar för att varje år ska bli det bästa året någonsin för transportbranschen.

TYA skapar utbildningar och läromedel. De erbjuder rådgivning och omvärldsbevakning. De utvecklar samarbetslösningar inom arbetsmiljö mellan branschens aktörer och tar initiativ för samverkan och insikt. Tusentals medarbetare i transportbranschen tar del av TYAs utbildningar varje år.

TYAs verksamhetsidé är att aktivt bidra till att utveckla kompetens, arbetsmiljö, status och därmed bidra till ökad produktivitet och lönsamhet. TYA är ett samarbetsorgan mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer i transportsektorn. Verksamheten bedrivs mot företag anslutna till TYA genom kurser och projekt som tar sikte på yrkeskunskap och arbetsmiljö. Läs gärna mer på denna webbsida.

Ansökan

Är du intresserad? Lena Törnstrand projektledare på TYA ansvarar för denna rekrytering, skicka ditt CV till lena.tornstrand@tya.se alternativ ring 070 294 66 02.

Vi er fram emot din ansökan!

Dela: