Nominera till Årets Transportskola

Utmärkelsen Årets Transportskola delas ut en gång per år till en skola som har utmärkt sig under året. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra skolor att ständigt öka kompetensen hos blivande unga lastbilsförare genom att visa på goda exempel och uppmuntra till samverkan mellan skolorna.

En viktig del i utbildningen är samarbetet mellan elev, skola och APL-företag. Förutom elever kan åkeri, skolledare, föräldrar och andra intressenter nominera. Känner du till en skola som har utmärkt sig under året? Hjälp oss att lyfta goda exempel genom att nominera nedan.

Nominera till Årets Transportskola 2019

Här lämnar du ditt namn och e-post, skolan du nominerar och eventuellt en motivering. Tack för ditt bidrag!

Webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tidigare vinnare

2018: Björknäsgymnasiet, Boden

”Man känner en enorm stolthet”

Läs mer

2017: Vretagymnasiet, Linköping

”Vi har dubblat elevantalet”

Läs mer

2016: Jämtlands Gymnasium, Östersund

”Samarbetet med branschen är vår styrka”

Läs mer

2015: Viskastrands-gymnasiet, Borås

”Det är viktigt att dela med sig”

Läs mer

Om Årets Transportskola

Många gymnasieskolor med inriktning transport gör stora insatser för att rekrytera elever och säkerställa att de går ut med bra resultat. Skolorna utvecklar ofta egna idéer för att eleverna ska bli välutbildade, säkra och anställningsbara lastbilsförare.

Det vill TYA uppmärksamma med utmärkelsen Årets Transportskola – till Anders Jonzons minne.

Bra idéer behöver ej vara stora

Det viktigaste kriteriet är nytänkande idéer som förbättrar anställningsbarhet, säkerhet och utbildningskvalitet. Även idéer som förbättrar branschkontakter och till rekrytering till utbildningen rankas högt. Idéerna måste vara bra men behöver inte vara stora. Utmärkelsen består av ett diplom som delas ut till en skola varje år, och äran i att vara en förebild för andra skolor Bara en skola per år kan få utmärkelsen och konkurrensen är hård.

Friplats på Yrkes-SM

De skolor som tilldelats utmärkelsen Årets Transportskola 2018 och 2019 har en varsin friplats för en elev vardera att tävla på Yrkes-SM i Helsingborg 2020.

Nominera en skola!

Med detta sagt vill vi uppmuntra alla som känner till en riktigt bra skola – till exempel sin egen – att nominera den!

På konferensen Transportkompetens tillkännages vilken skola som får den hett eftertraktade utmärkelsen Årets Transportskola – till Anders Jonzons minne.

Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Utmärkelsen Årets Transportskola går till en skola som jobbar i hans anda. Utmärkelsen Årets Transportskola sker i samverkan med Länsförsäkringar.

"Det blir bara svårare och svårare att utse en vinnare, eftersom många skolor håller så hög kvalitet i dag"

Läs intervjun med Lasse Holm, projektledare på TYA.

Läs nyheten

Kontaktperson

Lasse Holm

Projektledare

08-734 52 31

lasse.holm@tya.se

Dela