Sökresultat: ORD
Antal träffar: 90 st
Stäng

Nyheter & Verksamhet (30)

TYA-skolan (12)

Arbeta i transportbranschen (1)

TYA-shop (34)

Utbildning 

TYAs engagemang i utbildningsfrågor omfattar, förutom den egna kursverksamheten i TYA-skolan och Hamn- och Stuveriskolan, även övergripande aktiviteter. Vi är engagerade i och samarbetar med myndigheter, kommuner och departement i frågor som rör utbildning inom transportområdet.

En viktig del i TYAs verksamhet är att utöka och förbättra transportutbildningar i samhällets regi. Behovet av exempelvis välutbildade yrkesförare är stort. Vi driver också en av branschens viktigaste framtidsfrågor - att få fler unga att söka sig till transportyrkena. Därför arbetar vi aktivt för att fler kommuner ska erbjuda transporttekniska gymnasieutbildningar. Några exempel, förutom gymnasieskolor, är Malmö högskola med Transport Management, arbetsplatslärande med integrering mellan skola och företag samt våra regionala utbildningsråd. För att bidra till en hög standard fortbildar vi gymnasielärare och är med och utvecklar ny pedagogik och nya läromedel.

TYA-SKOLAN

är transportsektorns egen utbildningsarrangör. Vi anordnar arbetsmiljö- och yrkesfortbildning inom många olika områden. Kurserna är förlagda runt om i landet och är i första hand öppna för kollektivanställda och tjänstemän i företag som har avtal med Svenska Transportarbetareförbundet.

Kurserna är kostnadsfria eller subventionerade för anställda i TYA-anslutna företag. I vissa fall utgår även rese- och utbildningsbidrag.