Sökresultat: ORD
Antal träffar: 90 st
Stäng

Nyheter & Verksamhet (30)

TYA-skolan (12)

Arbeta i transportbranschen (1)

TYA-shop (34)

Transporter av matvagnar i färdtjänstfordon 

Matleveranser har sedan några år tillbaka blivit ett nytt affärsområde för flertalet taxiföretag över hela landet. Vid de transporter som sker med färdtjänstfordon är det är svårt att lastsäkra godset på ett bra sätt. Hittills har det inte funnits några riktlinjer för detta, men nu har TYA tagit fram rekommendationer för lastsäkring och lastning/lossning av matvagnar som körs i färdtjänstfordon.

Fardtjansttransport webb

 

– Arbetsmiljön för föraren påverkas när det gäller trafiksäkerhet, olycksrisk samt ergonomi. Det gäller framför allt risken med att matskåp vid häftig inbromsning kommer i rörelse samt ergonomin vid lastning och lossning. Genom att följa våra rekommendationer går det att skapa bättre arbetsmiljö och säkerhet, säger Maria Vigren, projektledare på TYA.

Rekommendationerna presenteras i skriften Transporter av matvagnar med färdtjänstfordon. TYA har även tagit fram en smart checklista för lastsäkring av matvagnar och säkra lastnings- och lossningsplatser samt pedagogiska instruktionsfilmer som visar hur matvagnar lastsäkras i färdtjänstfordon.

Film med samtliga instruktionsklipp finns upplagd på ​TYAs Youtube-kanal.